Blendspace


Blendspace etkileşimli panolar hazırlayabileceğimiz bir Web 2.0 aracıdır. Diğer etkileşimli panolardan farklı olarak hazırladığımız panolara quiz ekleyebilme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda sınıflar oluşturabiliyoruz. Oluşturduğumuz sınıflara ait verilen kodları öğrenciler ile paylaşarak sanal sınıflarına katılmalarını sağlıyoruz. Bu şekilde kolaylıkla öğrenci eklenebiliyor ve sınıflara oluşturduğumuz panoları paylaşabiliyoruz. Oluşturduğumuz panolara öğrenci düzenleme yapabilir aynı zamanda kafasına takılan noktaları yorum  yap kısmından  yazabilir. Ders öncesi öğrencilerin derse hazırlıklı gelmesi için Blendspace kullanılabilinir. Derste işleyeceğimiz konu  ile ilgili önceden bir pano hazırlayıp bunu öğrencilerle paylaşabiliriz. Panomuza öğrencilerin ön bilgilerini hatırlatmak amacıyla quiz ekleyebiliriz. Bu şekilde öğretmen öğrencilerinin  hazır bulunuşluk seviyesini görmüş olur ve derslerine öğrencilerin durumuna göre yön verir. Blendspace üzerinden öğrencilere farklı konularda ödev verilebilinir.  Bu şekilde farklı amaçlarla bu aracı kullanmamız mümkün.

Blendspace Nasıl Kullanılır?


Blandspace' in kullanımını ve içeriğini anlattığım video yukarıda  yer almaktadır. Kısaca nasıl kullanıldığını burada anlatayım:
  1. Blendspace' in stesine buradan ulaşabilirsiniz.
  2. Siteye girdikten sonra karşımıza bu şekilde bir ekran açılıyor. Sign  up kısmından üye olabiliyor Login kısmından giriş yapıyoruz.



      3. Giriş yaptıktan sonda karşımıza çıkan ekran bu şekilde. Create Class kısmından sınıf oluşturabiliyoruz. New Lesson kısmından ders oluşturabiliyoruz.
     4.New Lesson'a bastıktan sonra pano oluşturacağımız alan açılıyor. Sağ tarafta görünen kısımdan oluşturacağımız panoya resim,video, müzik web sitesi gibi içerikler ekleyebiliriz. Panoyu hazırladıktan sonra Share kısmından kaydetip sınıflara paylaşabiliyoruz.

Blendspace' in Avantajları ve Sınırlılıkları

Sanal sınıflar oluşturup öğrencilerle kodlar paylaşarak sınıflara katılabilmesi bence uygulamanın başlıca avantajlarından biri. Renkli  panolar hazırlayabilmek ve panolara hem Google,Google Drive gibi birçok alandan içerik ekleme imkanı var. Aynı zamanda hazırladığımız  panoları  sunum gibi oynatabiliyoruz. Blendspace' i sunum aracı olarak kullanabilme imkanı sunuyor bu özellik bizlere. Oluşturduğumuz panoları birçok alanda paylaşabilmek mümkündür. Diğer  pano araçlarından farklı olarak panolarımıza quiz ekleme şansı bence en  güzel özelliği. Öğrencilerin içerik üretebilmesi, anlamadığı noktaları yorum olarak bırakabilme gibi avatajları da mevcuttur. Blandspace' in sınırlılık olarak söyleyebileceğim bir özellik Türkçe dil desteğinin olmamasıdır.

Blandspace' i Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Öğrenciler ile doğru kodlar vermeliyiz.
  • Uygulamanın Türkçe dil desteği  olmadığı öğrencilere kullanmadan önce kısaca uygulama hakkında bilgi vermeliyiz.
  • Panolara eklediğimiz içerikleri dikkatli eklemeliyiz. 
Çarpanlar ve katlar konusu üzerine yaptığım panoya buradan ulaşabilirsiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Powtoon Nedir?

Socrative

MindMeister Nedir?