LearningApps Üzerine



  Teknolojinin ilerlemesi ile  derslerde kullanabileceğimiz materyal seçeneği ve sayısı oldukça arttı. Günümüzde Web 2.0 araçları sayesinde öğretmenler oldukça kolay bir şekilde derste kullanabilecekleri içerikleri üretebilir hale geldiler.  Öğretmenlerin yanında öğrencilerde bu araçları kullanarak dersleri için  kolay bir şekilde etkinlikler yapabiliyor  hem sınıfta hem de evlerinde mobil cihazlardan kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Bu yazımın konusu olan LearningApps'de hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin çok kolay etkinlikler tasarlayabileceği bir WEB 2.0 aracıdır. LearningApss' i kullanarak çalışma kağıtları hazırlayabilir, Kim Milyoner Olmak İster tarzında oyunlar düzenleyebilir ve derste  kullanabileceğimiz birçok etkinlik  hazırlayabiliriz. LearningApps' in içerisinde yer alan bulmacalar, oyunlar her derste kullanılabilecek niteliktedir. Eşleştirme, gruplara doğru eşleştirme, sayı doğrusu, sıralama,  serbest metinli cevaplar, resim üstünde eşleştirme, çoktan seçmeli testler vb. şeklinde birçok farklı uygulama yapabiliriz.

(LearningApps içerisinde yer  alan eğitsel içerikler, oyunlar ve araçlar)

LearningApps her branş öğretmeni kendi dersi için kolay bir şekilde  oyun ya da çalışma kağıdı  yapabilir; yaptıkları materyalleri öğrencilerle paylaşabilir. Uygulama birçok kişi  tarafından kullanıldığı için her branştan önceden hazırlanmış materyallere ulaşılabilinir. Öğretmenler derslerinde  konusuyla ilgili LearningApps' de içerik hazırlamadan da önceden hazırlanmış materyalleri kullanabilir. Öğretmenler tarafından oluşturulan materyaller paylaşılabilir eğer paylaşılmak istenmezse sadece öğrencilere gönderim yapılabilinir. Sınıflarım  kısmından sınıf ekleyip daha sonra öğrenci ekleyebiliriz. Öğrencilerin yaptıklarını görebilme  ve  onlara geri dönüt verme gibi imkanlarımız vardır. LearningApss' i dersin giriş kısmında öğrencilerin ön bilgilerin ortaya çıkarmak, ders esnasında konuları derinleştirmek, dersin sonunda öğrencilerin eksiklerini ortaya çıkarmak ve konuları pekiştirmek için kullanılabilinir. Sınıfta da kullanılabileceği gibi evde mobil cihazlardan girerek de kullanımı mümkündür. LearningApps kullanarak derslerimizi oldukça renkli hale getirebilir, farklı materyaller, ödevler ve değerlendirme araçları yapıp hem öğrencilerimizle hem de dünya ile paylaşabiliriz.,
  Şimdi LearningApps' in nasıl kullanıldığına bakalım.

LearningApps Nasıl Kullanılır?



LearningApps'in nasıl kullanıldığına dair çektiğim video yukarıda yer almaktadır. Videoyu izleyerek uygulamanın kullanımına dair bilgi alabilirsiniz.

Uygulamanın Sınırlılıkları ve Avantajları

LearningApps' in en büyük avantajı tamamen ücretsiz  olmasıdır. Hiçbir ücret ödemeden uygulamanın  tüm özelliklerini kullanabiliriz. Türkçe dil desteği olması ve kullanımın oldukça kolay olması LearningApps'in herkes tarafından kullanılabilir hale getiriyor. Dünyada her branştan birçok içerik üreten olduğu için kendimiz uygulama yapmasak bile oldukça çeşitli materyallere ulaşabilir. Uygulamanın  site olarak tasarımı biraz eski görünse de bu sınırlılık olarak nitelendirilemez bence. Sadece herkes tarafından içerik üretildiği için  iyi materyaller olmayabilir.Kullanacağımız materyali seçerken dikkatli olmalıyız.

LearningApps' i Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Oyun hazırlarken konuyu ve kazanımı göz önünde bulundurmalıyız.
  • Dersimizde ya da öğrencilere verilen  ödevlerde başkalarının  yaptığı materyali kullanacaksak materyal önceden incelenmeli ve öğretmen tarafından gözden geçirilmelidir.
  • Öğrencileri   uygulamadan takip etmeli ve geri dönüt vermek geciktirilmemeli.
LearningApps üzerinden hazırladığım üslü sayılar ile ilgili oyuna buradan ulaşabilirsiniz.





















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Powtoon Nedir?

Socrative

MindMeister Nedir?