Kahoot



Teknoloji...
 Şüphesiz ki küçük büyük herkesin dilinde olan bir kelime. ''Teknoloji çok ilerledi.","Teknolojinin hızına yetişemiyoruz","Çocuklar artık teknoloji ile doğuyor." gibi cümleleri mutlaka duymuşsunuzdur. Peki herkesin diline pelesenk olmuş ve parmağımızın ucunda olan bu  teknolojiyi eğitimde nasıl kullanabiliriz?
    Teknolojinin ilerlemesiyle eğitim alanında birçok içerik üretildi ve ayrıca birçok program, uygulama geliştirildi. Daha çok materyal üretme olanağı, daha renkli ve eğlendirici içerik oluşturma imkanı veren bu uygulamalar aynı zamanda maliyet, zaman, mekan vb. birçok konuda avantaj sağladı.
     Web 2.0 araçları teknolojiyi kullanarak herkesin ulaşabileceği ve herkesin içerik üretebileceği uygulamalar geliştiriyor. Eğitimde kullanılan  WEB2.0 araçlarından biri olan Kahoot bugünki yazımın asıl konusu...
Peki Kahoot nedir? Eğitimde nasıl kullanılır, avantajları de dezavantajları  nelerdir bunlara bakalım...
Kahoot herkesin kendi quizini anketini  oluşturduğu ve bunları başkalarının çözmesi için paylaştığı renkli bir platformdur. Öğretmenler kendi quizlerini oluşturarak paylaşabilir ve öğrencilerin sonuçlarına göre analiz yapabilir.  Sadece öğretmen ile sınırlı kalmayıp öğrencide kendi quizini oluşturup arkadaşları paylaşabilir. Kahoot bir konu hakkında öğrenmeyi  ve değerlendirmeyi oyun haline getiren bir alan. İçeriğinde birçok çeşitlilik barındırması ve sahip olduğu site tasarımı, ses altyapısı ile öğrenmeyi daha ilgi çekici hale getiriyor.  Ücretsiz olması ve  tablet, telefon  ya da bilgisayardan ulaşılabilir olmasıyla  kullanışlığı yüksek  bir  uygulama. Değerlendirme öğretim sürecinin  her aşamasında yer alabildiği için Kahoot’ u bu süreçte kullanmak öğrencinin  motivasyonunu arttırır... Tabi ki her şeyin olduğu gibi bu uygulamanın da bazı dezavantajları var. Bunlardan ilk olarak herkes kendi içeriğini üretebildiği için quizlerin güvenirliğini ve geçerliliğini saptamak çok zor olabilir. Eğer öğretmen bir değerlendirme aracı olarak kullanmak istiyorsa kendisi test oluşturmalıdır. Soruların süreye bağlı olması öğrencilerde paniğe yol açabilir. Matematik alanında quiz hazırlanırken ise süreye bağlı olduğu için çok uzun işlem gerektiren ve anlaşılması güç problemlere yer vermek zorluklara yol açabilir.
  8. sınıf çarpanlara ayırma konusu ile ilgili oluşturduğum Kahoot' a buradan ulaşabilirsiniiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Powtoon Nedir?

Socrative

MindMeister Nedir?